понеделник, януари 17, 2005

Пушенето и екстази

Според познати една кутия цигари тук струва $12. Има 30 цигари вътре. Нямам представа колко къса има в кутията в България и по колко струват, но вероятно освен бройката има още една основна разлика. На кутията с ГОЛЕМИ БУКВИ пише: ЦИГАРИТЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК НА БЕЛИЯ ДРОБ!

Не с малки букви отстрани или отдолу. С големи букви така, че няма как да отвориш кутията без да пропуснеш този надпис

В интерес на истината видях деца да пушат. Децата имаха вид на роми. Изглеждат като роми, облечени са като роми и плюеха като роми по улицата. Бяха на 12-13 години и се редуваха на един фас тютюн.

Изрично пиша тютюн, защото по най-главната улица Queen Street няколко пъти помирисвам да се пуши трева. Откъде знам? Ами живял съм в студентски град а и бях в армията известно време. Пушенето на трева изглежда не е голямо престъпление, защото имаше полицаи на 20-25 метра, които няма как да не усещат мириса.

По повод леката дрога. Преди няколко седмици имаше организирано от държавата хаус парти, на което се продаваха хапчета екстази. Държавата беше организирала лекарски екипи и продаваше или подаряваше екстази. За мен беше меко казно странно, но се оказа истина. За първи път в света. Не че ме радва това, но вече е факт.

Обяснението беше, че има доста смъртни случаи поради некачествени таблетки екстази. Държавата поема нещата в свои ръце, като доставя качествени таблетки и осигурява лекарско наблюдение на събитието. Мероприятието се водеше за пробно и по-скоро като тест, отколкото да се превръща в практика