четвъртък, април 14, 2005

Всички са равни

Имахме нужда от ехограф. Малко просто устройство, което документира състоянието на пациента. Когато имаш документ е трудно лекаря да каже "Ша са оправи. Само вода да пие и да не яде люто". А става дума за малко дете. А след като жена ми е получила медицинско образование ми е трудно да си помисля, че с вода и без люто нащата ще се променят.

Ехографите е лесно да намериш. В града са точно 15. Има ги описани къде са точно и как да стигнеш до тях. Проблема, малкия проблем е, че града е около 2 милиона човека.

Аз решавам, че е спешно и ще платим за "експресна" снимка.

Лошото е, че не са чували за това хората там. Казват. Ми да, ехограф да, има час... за... ммм... след 2 седмици във вторник. Ехоооо... как във вторник. Ами това е след 10 дни. Я пак да видим. Може ли да платим повече официално на здравното заведение, но да стане по-бързо.

Жената гледа учудено и казва "как да платите повече?" Не се притеснявайте, няма да платите повече. Елате след 10 дни и ще ви направим снимка.

Тук толкова са равни всичките, че когато 100 маймуни решат да отидат всички застават на опашка и няма значение колко е болна маймуната в края. Да мре. Тук всички са равни и ред трябва да има.