вторник, октомври 24, 2006

Козата

Има невероятни благотворителни кампании. Нямам идея кои са просто бизнес и кои помагат. Сигурен съм, че някой помагат на по-бедни държави, а други на по-бедни компании. Всъщност, аз винаги съм смятал, че във всяка благотворителна кампания има има поне една компания, която е на печалба от процеса.

Истинската причина да напиша това е една друга. По пощата се получават много и най-различни предложения за благотворителност. Обаче, преди седмица дойде най-безумното предложение досега.

Виждал съм предложение да изпратиш пари на непознато африканско дете. Имаше и списък с децата по имена, както и снимките им. Можеш да избереш кое точно да получи парите които пращаш. Не се разбира дали чека ще получи или нещо, което компанията ще купи от себе си или нещо друго. Тези подробности са в края на брошурата, а там е с по-малки букви. Там е с най-дребните букви.

Предната седмица предложението беше да си купиш коза. Не е много скъпо, поне така пишеше в рекламата. Не е примерно като ... крава. Обесняваха, че козите са по малки животни, по-евтини, но млякото им е по-полезно. А и в последно време цената им най-ниска за последните няколко години!

Купуваш си коза само за стотина долара. Евтино я дават хората... Има и доставка... Какво ще я правиш ли? Ами няма нищо да я правиш защото няма да я доставят във вас. Ще я доставят на едно бедно африканско семейство.

Ти я купуваш и директно им я подаряваш! Нямаше снимки на семействата, нито имената им, и няма как да избереш при кое семейсто да отиде козата. Но това не е толкова важно защото има няколко истински истории какво точно е станало с някой други кози, подарени преди време.

Козата е пристигнала жива и здрава. Хората са я получили и всеки ден по една молитва са казвали за този, който я е пратил. За здраве и финансов успех! Не е нужно да добавям, че тези, които са получили козата са християни.

Та всяка вечер по една молитва за този, които е пратил козата са казвали, а сутрин прясно мляко са доили. Веднага малко допълнителна информация се добавя - козето мляко е с 17.91% по-добро от други познати млека.

Всяка сутрин, преди да тръгнат на училище децата са пиели не какво да е, а козе мляко от тази коза. И сега децата вече няма нужда да ходят на полето. Сега козата ги храни и могат да ходят на училище. Щото иначе нямаше как.

Тази коза им дава не само здравословна храна, но и образование!

Де да можеше и да ги облече. Всъщност, гледай ти късмет. Козата с две козленца се сдобила. Едното го продали и с парите на децата дрехи купили. Другото още не са го продали, но като го сторят пак за нещо полезно ше дадат парите. За децата, както се казва.

Така. Да обобщим. Помислете само какво получавате ако си купите дори само с една коза:


Нахранвате децата на семейството и то не веднъж и не два пъти, а всяка сутрин!

Пращате децата на училище. Много малко деца могат да ходят на училище!

Обличате ги, при добро стечение на обстоятелствата, но то просто няма как да не се случи. Там козите винаги имат по едно, две козлета

Правите много щастливо едно семейство в Африка! Там хората са много нещастни обикновенно.

Получавате пълната любов не само на децата, но на цялото семейство. Всяка вечер се молят за вас и вашето семейсто.


Купете си коза само за $X, СЕГА!
Побързайте, броя на козите е ограничен!