неделя, юли 10, 2005

Надписи в небето

Надписа се прави от малък самолет, който изчертава в небето с разноцветен газ различни букви и знаци. Надписа може да се чете около 30 мин. Може би зависи и от въздушните течения, но повече от това не съм виждал да се задържа.

Като го видях първия път реших, че вероятно е име на жена. Семейно преценихме, че става дума за предложение към австралийка. Поцъкахме с език колко оригинално е да направиш предложение в небето пред целия град. Интересна идея и много добре реализирана.



Разказах на колеги какво съм видял и какво предполагам че е. Те се позасмяха. После казаха, че идеята е много добра, но няма нищо общо с тези надписи. Тук има застрохователна компания NRMA, за която и аз знаех. Хората го произнасяли като слагали едно O. Това е причината така да се рекламира в небето.

Почти всяка събота и неделя, когато е ясно, може да се видят в небето над Бризбън подобни надписи. Интересен начин за рекламиране. Хората се обръщат и гледат как самолета бавно изписва буквите. Не би трябвало да е скъпо и нищо чудно и над България да се появи този начин на рекламиране.