събота, юли 09, 2005

Късметлия

Австралийците обичат да пътуват. Имаше интервю с един от оцелелите австралийци след атантатите в Лондон. Този човек определено е късметлия. Дори смятам, че трябва да публикуват къде смята да ходи при следващите си пътувания.

Бил е на остров Бали и е излязал от заведението няколко минути преди взрива. Оцелял е с уплаха и леки контузии. Това беше преди 3 години. Загинаха 120 австралийци. Може и да греша точното число, но бяха повече от 100 човека.

Успял е да оцелее и по време на цунамито. И там имаше доста загинали австралийци. Бил е на почивка точно тогава и то на един от островите, които бяха най-силно засегнати.

Вчера е бил в Лондон и се е намирал в района на един от взривовете. Не успях да разбера дали е бил в метрото или е чакал някой пред метро станцията, но отново на косъм както се казва. Разказа за пушека и мириса след взрива, окървавените хора и паниката. Както за перфектните действия на полицията и пожарната веднага след взрива.

Пак е оцелял. Определено има усет къде да ходи на екскурзия. Според това, което каза подразбрах, че след Бали следващата екскурзия е била на островите разрушени от Цунамито. Сега решил да отиде в Лондон. Между тези места не е имал друга ексурзия!