събота, февруари 25, 2006

10 км. за 70 минути!

Избягах 10 км за 70 мин! Преди 6 месеца ми се струваше изключено, а преди 2 години невъзможно.

Близо до фирмата в която работя се намира може би най-големия фитнес салон в САЩ. Ако не е най-големия, както твърдят собствениците, то е със сигурност в между първите.

Има паркинг на 4 етажа, всеки от които събира предполагам по 250 автомобила. Наколко пъти ми се случва да не намеря къде да спра.

Да посещаваш този салон е изключително скъпо. Ако не го получавах безплатно от работодателя си вероятно нямаше да го посещавам, Говори се за нещо като $500 за да бъдеш член на клуба и $25 на посещение. Имам чувството, че поне 75% от хората там получават достъпа по същия начин като мен.

Клуба от вътре няма нищо общо с подобни места в България или Австралия. Има 4 огромни зали пълни с уреди, 5-6 по-малки, които са с размер на най-големия клуб в България в който съм бил, няколко (4) баскетболни игрища, няколко корта за тенис (4), 8-10 зали за скуош. Няколко басейна (1 голям и 3 по-малки).

Има и няколко неща, които са специални и не съм ги виждал. Като примерно отделна зала с уреди за стеснителни жени изглеждащи като Жени или като жени тежащи 150 кг.

Интересното е, че има съблекални, които са 4 вида: мъжки, женски, мъжки семейни, женски семейни. Само в семейните може да влизат лица под 16 години. В тази посока е хубаво да добавя, че има детска градина с 4 групи за деца до 6 години (не съм сигурен максималната възраст), в която можеш да си оставиш детето докато спортуваш.

Във всяка зала има по 3-4 телевизора, който са огромни. Виждат се от всяко кътче на залата. Под всеки от тях има изписана чистотата на която се излъчва звука от телевизора. За всеки телевизор има малък предавател на FM вълни. Ако имаш радио можеш да си го настроиш на честотата и да слушаш звука точно от определения телевизор.

До всеки уред има хавлия и антибактериална течност. Преди да започнеш да използваш уреда е желателно да го почистиш. След като свършиш е задължително да го почистиш. Това се отнася за всички, дори и за индийците, макар че те явно не знаят за това.