неделя, април 06, 2008

Писмо от Леонардо

Проверявам пощата преди няколко дни и какво да видя - писмо от Леонардо. Как кой Леонардо? Леонардо Ди Каприо. Пише ми Леонардо като на приятел на два листа и от двете страни. В началото и снимка си сложил от времето на играта му във филма Титаник та да няма грешки.

Започнал писмото с "Уважаеми приятелю" или нещо подобно в превод на български. Пише ми с подробности как много се притеснил, че белите мечки били обречени. Времето вървяло към затопляне и белите мечки нямало да го преживеят. Вероятно нашето поколение ще е последното, което ще ги вижда в истинската им среда.

Той като един отговорен съвременник решил да направи нещо по въпроса. Решил и направил фондация. Сега ние останалите, неговите приятели сме на ход. Трябва да пратим колко колкото може примерно, примерно $1000 на човек. Може и по-малко. Както се казва - кой колкото може. Ако не можеш хиляда може и по-малко, примерно $999, $998, $998,50 и т.н.

Не успях да прочета цялото писмо, че той се беше престарал. То приятели, приятели, но кой ще намери време да чете 4 страници. Не успях да разбера какво ще прави с тези пари. Дали зоопарк с хладилници или банка с ДНК от мечките та ако вземе времето да се застуди да могат да ги върнат.

Мислех да му отговоря, и нали сме приятели ние с Леонардо, да му пиша направо истината.

Приятелю, няма опасност мечките да ги има след 20-30 години. Много пари се хвърлят в построяване на летища и пристанища в северната част на Русия, САЩ и Канада. Хора със замах се молят колкото се може по-бързо северният полюс да бъде плаваем през по-голямата част от годината. Много стоки ще пътуват от Азия към Северна Америка и обратно, много пари ще се направят. Когато става дума за толкова пари никой не мисли за хората, та какво остана за белите мечки.

Скъпи ми Леонардо, белите мечки нямат никакви шансове - пиши ги история. Вземи по-добре направи една фондация за пингвините. Те поне имат шанс да ни надживеят.