петък, декември 14, 2007

Извънземните

Винаги е имало разни налудничави теории за извънземни. Никой не може да докаже, че извънземни няма, а и винаги е имало такива, които са убедени, че някой, някъде крие Истината. Причини много, хора различни.

Аз съм от тези, които гледат филми, четат книги, но въпроса за присъствието на извънземни не е стоял много сериозно. Наскоро някой факти ме карата да се замисля.

Хората от зората на цивилизацията са пращали всичко необяснимо в религията. Дали е било чисто физично явление или природен феномен всичко е намирали обяснение в свободни вярвания или религиозни догми.

Някъде след втората световна война това е било трудно да се направи. Имало е различни събития, която са карали правителствата да се замислят над въпроса "Ами ако наистина има извънземни?".

Има документирани събития за обекти над Белия дом, които са имали необяснимо поведение и регулярно появление в продължение на седмици. Де да беше измислица. Трудно е да фалшифицираш подобни документи в наше време.

В резултат на тези събития американският президент по това време заедно със сената създават комисия да разгледа внимателно събитията. Има създадена и група, състояща се от умни хора в различни области на човешката цивилизация, която не е обсъждала въпроса дали има или няма извънземни. Тя се е занимавала с въпроса как да се реагира ако се окаже, че ги всъщност извънземни има и те се появяват с определена цел.

Резултатите са били тайна доста години, но давността е изтекла наскоро. Препоръките са били, че ако се окаже, че има сила по-голяма от тази на държавата/армията/съда това ще разклати необратимо основите на държавата. При признаване на съществуването на извънземна цивилизация това ще разклати не само материалните устои, но и духовни устои на цивилизацията. Препоръчва се да не се прави при никакви условия. Да се отрича докато е възможно. Препоръчва се също да се правят всички опити да сме готови ако се появят, каквото и да значи това.

В края на 90-те има няколко реални примера не просто за засичане на непознати летящи обекти, но за насочена и организирана държавна реакция в следствие на подобни чести наблюдения. Става дума за Франция и Белгия.

Последното, което наистина ме накара да се замисля сериозно е няколко книги в САЩ. Това не са от тези, които може да си купиш в книжарницата. Това са ръководствата за поведение при бедствена ситуация за полицията и друга такава книга специално за пожарната.

В ръководството от 1996 години има глава за поведение при контакт с извънземни! Какво да се прави ако се появат в следствие на кацане, в следствие на авария на апарата с които се предвижват или при явна атака от тяхна страна. Как да се постъпи ако има ранен извънземен и какво да се прави ако хората около проявяват поведение в следствие на атака с психо средства от страна на извънземните.

Тези ръководства са военен устав за поведени при извънредни ситуации. Там няма неща, които няма вероятност да се случат. Препоръките са на база опит или събрана информация от държавни агенции включително армията и информация е с цел да се помогне по някакъв начин на населението при евентуално бедствие.

Интересно беше, че имаше доста подробности, които не приличат да са извадени от фантастичен роман. Или поне не от такъв, който аз съм чел или гледал. От къде ли идват? Кой има информация как може да изглежда пострадал извънземен и как да се отнася с него полицията?

Може да са просто фантастика. Ако са измислици това ще е единствените измислици в тези две книги. Всичко останало е свързано с оцеляването на хората при бедствена ситуация. Тогава, когато разликата между живота и смъртта е едно погрешно действие или бездействие.

Дано да не се наложи да се запознаем от близо.