петък, септември 16, 2005

Outback house

Има няколко интересни reality show-та. Интересни по различен начин. Едното, което изглежда много любопитно взима група съвременни австралийци и ги връща 150-200 години назад.

По времето на първите заселници. Избират ги да бъдат в родствени връзки с първите заселници. Нещо като "вижте как са живяли вашите предци"

Организират им живота по абсолютно същия начин. Разполагат със съшите инструменти/дрехи/храна/къщи. От време на време идват хора, които са облечени според годината в която живеят. Примерно пощальон или продавач на дрехи. Търговец на вълна или хора от властта.

Много странно изглежда да видиш как семейство от Сидни само след една седмица няма нищо общо с живота от 21 век. Идват с iPod, слънчеви очила и наднормено тегло.

След месец вече не помнят кога последно са се къпали. Говорят повече за какво искат от живота. Харесват залезите и пеят вечер заедно.

Прави ми впечатление, че повечето са силни натури. Има и изключения, но повечето биха оцеляли. Живота е бил много тежък. Наистина колко тежък може да се види във всеки от епизодите. Нищо не им дават на готово. И това, че някой загубват по 25-30 кг само доказва, че всичко е на истина. Работата е тежка и от рано сутрин.

Много неща може да си помисли човек докато гледа. Много повече ми харесва от БигБрадър или АвстралийскиИдол (първообраза на "Акедемия за таланти")

http://www.abc.net.au/tv/outbackhouse/