сряда, февруари 16, 2005

Зоо Съюз

В една зоологическа градина вълците поискали свободно движение на всички животни в рамките на градината. Да няма ограничения в рамките на парка. Всички животни заедно да се живеят. В мир, дружба и ситост.

Попитали овцете дали биха искали да попасат в другия край на парка. За да бъде демократично щял да се проведе вот: "Искате ли достъп до сочната трева в другия край на парка". Предварително са се провели разясняващи кампании на теми: как слъцето по-добре огравя другия край, колко по-лесно се живее ако можеш свободно да тичаш в целия парк и колко по-светло бъдеще има за малките в стадото. И дори са ги запознали с последните прогнози свързани с качественото на треват в целия парк.

Коя овца ще се сети, че причината за вота не е тревата а самата тя? Едва ли някоя ще заподозре, че допълнителната храна, която получава последните години е по-скоро за да бъде по-добре на килограми като се махнат оградите. А и бъдещето на стадото се взима с обикновенно мнозинство. Така, че бъдещето е ясно. И на овцете и на вълците.