понеделник, декември 15, 2008

Парад на светлините

Има популярна американска песен, в която се пее, че сега в края на година е най-красиво. Всеки сезон е красив през деня, но тук най-красивите са декемврийските вечери.

По някаква причина, вместо да хвърлят пиратки, тук са решили да украсяват къщите си и да радват съседи и минувачи. Резултата почти винаги е добър. Трудно е да сложиш няколко хиляди цветни лампички и това да не радва окото. Понякога резултата е приказен. Някой с години са добавяли цветове и са коригирали излъчването.

Трудно е да се опише. Ето малко снимки на подобни къщи. Не всички къщи изглежда така, но почти всяка има някаква украса. Снимки са от обикновени къщи, в които живеещите са решили да украсят празнично. Много рядко украсата има религиозни елементи.

Семейства които поставят украса плащат повече електричество за да може тези, които са отвън на къщата да се зарадват когато я видят. За да може за всички да има радост и празнично настроение. Никой от собствениците не получава нищо повече от поздравление за чудесната украса.

Вечерите са спокойни, тихи и много красиви...











Парад на светлините в различните общини около Сиатъл

King County
Kitsap County
Pierce County
Snohomish County
Thurston County
Whatcom County
Other counties