събота, май 13, 2006

гудибагс

Какво е необходимо за празнуването на един рожден ден? Докато бях малък една торта и приятели беше достатъчно. Като поотраснах торта, приятели и нещо към торта за пиене и ядене. После обикновенно поканваш само един гост и всичко друго е без значение.

В САЩ нещата изглеждат различно. Необходимо е да се планира едно такова мероприятие. Трябва да се намери помещението където да се проведе рожденият ден. За малки деца това може да е някой детски салон. Обикновенно такива места са доста натоварени и може да ги наемеш от 9:45 до 11:30. Задължително даваш депозит в в случай, че гостите ти потрошат нещо. След като имаш помещението може да преминеш към следващата фаза.

Обикновенно просто покана по телефона не е достатъчно. Желателно е да подготвиш писмена покана, в която обесняваш къде ще се проведе мероприятието от колко до колко часа. В повечето случаи децата сами си ги пишат на готова купена бланка.

След това идва нещото за което исках да напиша. Всички знаем, че рожденика получава подаръци. Колкото повече хора толкова повече подаръци (весело). Тук подаръци получават и гостите. Да, тези, които идват да поздравят рожденика получава подаръци от рожденика. Правят се малки торбички - гудибагс - в които се слагат някаква играчка плюс още неща, които да зарадват поканения. За да бъде интересно се правят различни за момченцата и момиченцата.

Един приятел се наложи да ходи до съседното предградие защото на магазина нямало достатъчно на брой еднакви играчки.

Подготовката продължава с приготовления за почистване на мястото на което се провежда рождения ден. Когато го наемеш до 11:30 това означава, че до тогава ще си изчистил. Както си върви рождения ден се получава "Хайде да си ходите, че ще чистим.."

Иначе е весело и децата се радват.