понеделник, ноември 24, 2008

Мръсни танци

Преди няколко вечера гледах филма "Мръсни танци" и открих, че през последните 20 години героите от филма са се подмладили. Като си помисля това е просто допълнение към закона на времето. Когато срещнеш съученици те задължило са остаряли. Някой повече, други още повече. Когато пък гледаш стар филм героите там са се подмладили за тези години. Колкото по-отдавна си гледал филма толкова повече са се подмладили.

Още нещо открих докато гледах филма. Тогава в края на 80-те Патрик Суези беше героя, с който се олицетворявах. Виждах го като един от големите, на които исках да приличам. Героинята пък беше от каките, които не ми бяха в категорията. Всичко изглеждаше като бъдеще, сладко и очаквано.

Сега обаче героя, с който се олицетворявах не беше момчето, а бащата на момичето. Младите изглеждаха интересни, но повече като част от това, което съм преживял. Каката отдавна не ми е в категорията, а Патрик Суези е един от тия, които след не много време ще ми създават проблеми.

Филма си остава добър, и Живота си върви...

четвъртък, ноември 13, 2008

Тръгваш калифорниец връщаш се киви

Преди няколко дни бях в Лос Анжелис за около седмица. Друг свят, който няма много общо с този на Сиатъл. Там видях реклами на ново зеландските авиолинии. Основната идея на рекламата е показване разликите между живота и ценностите в Калифорния и тези в Нова Зеландия. Снимките ми напомниха на Австралия и живота там:



Цялата поредия има и други добри попадения: Цялата поредица